Overheerlijke fluffy wortelplaatcake!

by

Overheerlijke fluffy wortelplaatcake!

by

by

Ohww… ik hou van deze sinterklaastijd! En vooral ook van al het lekkers wat erbij hoort. Om de vrijdagochtend dames te belonen voor het harde werken tijdens de Kracht-Bootcamp maakte ik mijn favoriete recept die uitstekend past tussen alle pepernoten en gevuld speculaas: overheerlijke fluffy wortelplaatcake!


Wat heb je nodig:
175 gr amandelmeel

190 gr kokosmeel

80 gr havermout

8 eieren

3 flinke rijpe bananen

200 gr geraspte wortels

2 theelepels gemberpoeder

2 theelepels kaneel

1 theelepel baking soda

Sap van een halve limoen

6 flinke dadels

Hoe maak je het:

Meng eerst alle droge delen door elkaar. Maal de eieren, bananen en in warm water gewelde dadels tot een romig beslag. Meng het natte en droge beslag goed door elkaar met een spatel, voeg de kruiden toe en als laatste de baking soda en limoensap.

Verwarm ondertussen de oven op 180gr, bekleed een bakplaat of brede ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erop tot ongeveer 3 cm dikte.

Bak de cake ongeveer in 20 tot 30 minuten gaar. Blijf even in de buurt, de cake is niet dik, dus t kan snel te hard gaan!

Bon Appetit!

Linda Broeren is BBB Bootcamp Trainer en moeder van 4 kinderen. Bewegen, lekker gezond eten en samen veel plezier maken, zijn haar motivatoren. Meer informatie vind je terug op www.bbbbootcamp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top