Elk lichaam met activiteiten behoeft een eigen

Voedingsadvies

Elk lichaam met activiteiten behoeft een eigen

Voedingsadvies

by bbbbootcamp
Goed en onderbouwd dieetadvies helpt jou met het vormen van gezonde eetgewoontes en te werken aan jouw doelen. Vanuit BBB Bootcamp werken we nauw samen met een medisch bioloog en zijn we door deze persoon en organisatie opgeleid om te analyseren en te adviseren op gebied van voeding en beweging.

Verschillende mensen, verschillende voedingsadviezen

Er zijn veel voedingsdeskundigen, diëtisten en lifestyle coaches die voedingsadvies geven. Helaas komt het regelmatig voor dat zij hun informatie baseren op achterhaalde informatie. Dit advies werkt meestal tijdelijk of juist helemaal niet. Met als gevolg dat je aan jezelf gaat twijfelen of dat je advies van experts gaat wantrouwen.s.

Wat werkt dan wel?

Hier enkele tips vanuit een gezond verstand:

Je moet meer calorieën reduceren, wanneer je geen lichaamsvet verliest.

Vaker eten resulteert over het algemeen in een hogere voedselconsumptie. Dit bemoeilijkt het om af te kunnen vallen.

Ontbijt wanneer het jou uitkomt, zolang het maar consistent is en gunstig uitpakt voor je energie.

Eet niet te weinig, maar eet ook niet te veel eiwit. Een gezonde range die duurzaam is, is om 1,3-1,8g/kg lichaamsgewicht eiwit per dag binnen te krijgen. De uiterste range is dan vooral relevant voor sporters.

Zolang je gezond bent en je vetten eet van dierlijke en plantaardige producten die zo min mogelijk zijn bewerkt, hoef je je niet druk te maken om je cholesterol.

Op energiebalans of tijdens een calorietekort een hoge koolhydraat inname adviseren, is geen verstandig dieetadvies om te onderhouden of om af te slanken.

Zetmeel, uit de juiste producten, kan een goede toevoeging zijn in je dieet. Dit betekent niet dat je elke maaltijd iets zetmeelrijk hoeft te gaan eten.

Je slaat de plank mis, als je alleen je vezels probeert te halen uit volkoren producten. Haal je vezels ook uit groenten en fruit.

Probeer elke maaltijd iets van groenten en fruit te eten. Dit zorgt ervoor dat je veel nutriënten binnenkrijgt, bioactieve stoffen (goed voor onze gezondheid), voedingsvezels en dat je minder snel kan overeten.

Probeer zo min mogelijk vloeibare calorieën te consumeren. Heb je echt veel moeite met je groenten- en fruit porties, dan kun je er een sap van maken. Let wel op dat je geen extra calorieën toevoegt, om de sap lekkerder te maken.

0% vet zegt weinig over de kwaliteit en energiehoeveelheid van het product. Controleer daarom goed het voedingsetiket, wanneer je een 0% vet product aanschaft.

Olijfolie kan een goede toevoeging zijn aan je voeding, maar wil je oppassen met de hoeveelheid?

Als je vet als smeerbeleg wilt gebruiken of om iets in te bereiden, dan kun je vanuit gezondheidsoverwegingen beter voor boter gaan. Let wel op dat een overmaat aan boter (net als olijfolie) ook niet wenselijk is.

Een gewichtstoename gaat gepaard met de verhoging van je bloeddruk. Wanneer je gezond bent en je gezonde eetgewoontes hebt, hoef je je niet druk te maken om de zoutinname.

Dierlijke producten passen prima in een gezond voedingspatroon. Je wilt alleen wel rekening houden met waar de dieren vandaan komen en hoe het product is bereid.

Hoe gaan we van start?

We starten met een inventarisatie tijdens een kopje thee. Dit geeft de gelegenheid om alle zaken door te nemen. Stapsgewijs nemen we je mee in onze voedingspresentatie. Vervolgens gaan we gezamenlijke doelen stellen en deze onderbouwen met jouw constitutie, en het juiste voedings- en beweegplan wat past bij jouw persoon. Deze ontvang je wekelijks voor de periode dat wij je mogen helpen om jouw doelen te behalen. O ja, periodiek meten we een aantal belangrijke zaken, om je zodoende goed bij te sturen.

Wil je meer weten of mensen spreken die je voor zijn gegaan?

Linda Broeren
TRAINER-COACH & VOEDINGSPECIALIST

Ik help je weer fit en energiek te worden met het juiste voedings- en beweegadvies, jij houdt het vol.

Top