Gezonde keuzes maak jezelf, wij helpen met jouw

Lifestyle

Gezonde keuzes maak jezelf, wij helpen met jouw

Lifestyle

by bbbbootcamp

Mensen van deze tijd willen graag gezond eten en drinken, ze willen hun “lifestyle” opnieuw inrichten, want ze beseffen dat er iets niet goed is in hun lijf. Het vermoeid voelen, geen energie hebben, de drukte om zich heen als vervelend ervaren, slecht slapen, behoefte hebben om meer te eten dan je eigenlijk wilde, verschillende buien hebben en ga zo maar door. Er zijn genoeg redenen om je slecht te voelen! De vraag die je jezelf dient te stellen is: “Wat ben je bereid ervoor te doen om een nieuwe levensstijl in te richten?”

O ja, als je al jaren verkeerde dingen doet met je lijf en jouw gezondheid, dan kun je niet verwachten dat je “over night” het herstel kunt inzetten. Er zijn verschillende fases die je zult ondergaan om tot besef te komen, dat er NU wat dient te gebeuren. Vanuit BBB Bootcamp kijken wij naar het gedrag en communicatiestijl van de persoon, alvorens wij een volledige inventarisatie doorlopen en met een gedegen advies komen. Wij hebben dit getest in praktijk en ons intensief bezig gehouden met beweging en voeding van onze leden.

Er zijn verschillende type mensen gedefinieerd vanuit gedragsmodelering:
Er zijn mensen die graag willen beslissen en hun eigen richting willen bepalen. Ze willen weten wat het resultaat gaat worden.
Er zijn mensen die graag via veel interactie aan de slag willen gaan. Ze willen graag erkenning krijgen voor hun behaalde doelen.
Er zijn mensen die graag verteld willen hebben, zo ook goed uitgelegd willen hebben, hoe ze de stappen moeten doorlopen om de juiste instructie te begrijpen. Ze willen graag dagelijks de hulp hebben van hun eigen Trainer-Coach.
Er zijn mensen die graag alle informatie willen hebben, zo gedetailleerd mogelijk, om te kunnen bedenken waarom specifieke waarheden hun kunnen helpen. Ze willen dat de Trainer-Coach gedegen en verantwoordelijk is als ze geadviseerd worden.

Als we bovenstaande summiere feiten weten van de Trainee, dan kunnen we aan de slag met het veranderen van een levensstijl. Er zijn namelijk 6 faseringen, die we als mens doorlopen bij verandering en deze worden anders beleefd door de verschillende type mensen. Professor James O. Prochaska, geboren in 1943 en geschoold aan de universiteit van Wayne State University te Detroit USA, weet de definiëren Transtheoretical Model of Behavior Change:
1. Voorbeschouwing (precontemplatie): op dit niveau bestaat er (nog) geen intentie tot verandering. De persoon is zich vaak niet bewust van het probleem. Anderen zoals een ouder, partner of leerkracht kunnen zich juist wel bewust zijn van het probleem. (Voorbeeld: teveel verkeerd voedsel eten, teveel alcohol of frisdrank nuttigen, roken, te weinig bewegen, te weinig ontspannen en teveel zitten).
2. Overpeinzing (contemplatie): hier is de persoon zich bewust dat hij een probleem heeft. De motivatie om er iets aan te doen is aanwezig, maar er wordt door de persoon nog geen actie ondernomen.
3. Besluitvorming (voorbereiding): op dit niveau maakt de persoon echt plannen om iets aan het gedrag te gaan doen.
4. Actie: hier onderneemt de persoon daadwerkelijk actie om het gedrag te veranderen.
5. Volhouden of consolidatie: op dit niveau probeert de persoon de bereikte verandering te bestendigen en niet terug te vallen. Het nieuwe gedrag moet een plaats vinden in het leven en geïntegreerd worden met andere activiteiten.
6. Terugval: in de meeste gevallen is de persoon niet in staat om de bereikte situatie van bij de eerste poging volledig vast te houden. Terugval komt geregeld voor en het proces begint dan (gedeeltelijk) opnieuw.

Veel mensen willen hun levensstijl veranderen en dat begint vaak met het voornemen op het gebied van gewichtsbeheersing (afslanken). Waarom lukt het dan toch niet? Het is opmerkelijk dat de hoeveelheid mensen, dat schijnbaar intenties heeft af te slanken, dit toch niet voor elkaar krijgt. De rol die de Trainer-Coach heeft in de verandering bij de Trainee is van levensbelang. De Trainee is al in fase 4 van het veranderingsproces (Transtheoretical Model of Behavior Change) en is in contact gekomen met de Trainer-Coach. Er moet nu wat gebeuren en dat moet gaan conform het gedrag en communicatiestijl van de Trainee. De Trainee dient begrijpelijk gemaakt te worden WAT, WAAROM en HOE conform de behoefte die ze hebben. Of het nu gaat om Detoxen, Afslanken of Sportvasten, het proces dient op de juiste wijze ingericht te worden.

Bij BBB Bootcamp hebben we met zorg, veel training en praktijkervaringen voorbereidt op de Trainees, die met veel succes worden begeleid. Op de Facebookpagina van BBB Bootcamp en de besloten groep Detoxen, Afslanken, Sportvasten kun je verschillende referenties vinden van Trainees. Als je meer wilt weten, maak dan een persoonlijke afspraak met één van onze deskundigen.

In welke van de 6 fases ben jij te vinden?

Ik ben je voor gegaan... met succes!

De maat was vol!

Ik ben altijd te zwaar geweest. Ik heb meerdere diëten gevolgd en sinds september 2016 ben ik daarnaast ook gaan sporten, eerst een hardlooptraining en toen ben ik gaan sporten bij BBB Bootcamp, lekker in de buitenlucht. Door het sporten en beter op mijn voeding te letten viel ik zo’n 7 kilo af. Ik voelde mij beter in mijn vel, had al meer energie, maar ik was nog steeds te zwaar.

Met veel belangstelling ben ik naar de informatiebijeenkomst gegaan van het Sportvasten bij BBB Bootcamp en ik werd meteen enthousiast. Na het vele eten met de Kerstdagen was de maat vol! Op 14 januari 2019 ben ik begonnen met een 10-daagse kuur Sportvasten. Het leek mij wel zwaar, maar ik was enthousiast en wilde nu écht afvallen. Het vasten ging goed. Wat kan je na een vastenperiode genieten van een appeltje! Ik merkte dat ik ook minder trek had in zoetigheid en ongezond…, vooral vet, eten. Ik vond het daarom ook niet lastig om tijdens de vastendagen te koken voor mijn gezin. Ik had een doel voor ogen en dat wilde ik halen.

Tijdens de 10-daagse kuur is mijn suikerverbranding overgegaan naar vetverbranding. Ik kreeg nog meer energie en wilde zelfs graag sporten en bewegen. Vervolgens kwamen de weekplannen van Linda Broeren van BBB Bootcamp en de periodieke weegmomenten. Ik vond het erg fijn om volgens een vast weekmenu te eten. In het begin was het niet altijd even makkelijk met veel nieuwe producten, maar dat ging steeds makkelijker. Ik had één keer per week een vastendag en dat was goed te doen. Later werd dit een vastenochtend en middag. Langzamerhand ging mijn omgeving het ook zien en dat was extra motiverend.

Op 10 mei 2019 was mijn laatste afspraak bij Linda. Ik heb nu een gezond gewicht bij mijn lengte. Ik ben bijna 15 kilo afgevallen. Daarnaast is mijn vetpercentage, mijn cholesterol en bloeddruk gedaald en ik voel mij super. Nu ga ik het zelf doen, door alle weekplannen weet ik nu betere keuzes te maken in wat ik eet. Het is nu 3 juni en ben zelf nog wat meer afgevallen, dus het gaat prima zolang ik mij vasthou aan de gemaakte afspraken. Als ik een keer te veel heb gegeten of gesnoept, dan vast ik een ochtend en houd op deze manier de balans erin. Ik heb nog steeds veel energie en merk dat het sporten ook makkelijker gaat. Ik kan deze methodiek en begeleiding aan iedereen toevertrouwen, die gezond wil afvallen en daarnaast een gezonde leefstijl wil hebben.

Na heel veel verschillende pogingen om kilo’s af te vallen en lekkerder in mijn vel te komen na een heftige stress periode, kreeg ik van een vriendinnetje de tip om contact op te nemen met Linda, om eventueel te starten met Sportvasten.

Na een intake gesprek ben ik vol goeie moed eind juni 2017 gestart met het sportvasten. Inmiddels ben ik 12 kg lichter en zit ik letterlijk en figuurlijk lekker in mijn vel, eindelijk. De begeleiding is intensief en persoonlijk en precies wat ik nodig heb. Linda zit er bovenop, ze weet precies wat ik nodig heb en wat goed voor me is. Het kost me dan ook geen moeite om het sporten vol te houden. Het is heerlijk buiten, het is gezellig, en geeft veel energie.

Na de feestdagen liep ik vast, en gebeurde er niet veel op de weegschaal, dus ben ik gestart met de 10 daagse detox, om de boel weer wakker te schudden, zodat ik daarna weer goed verder kon gaan met het behalen van mijn doel.. En die ga ik zeker halen.. Ben super blij dat ik deze stap heb gezet.

En raadt het iedereen aan die vastloopt, fit en sterk wil worden.

Voedingsplan
Half november 2017 ben ik bij Linda geweest met de vraag of zij me verder zou willen helpen bij het afvallen. Op ‘eigen kracht’ was ik 15 kilo afgevallen. Na de zomer merkte ik dat het oppakken van het afvallen me lastig viel en ik bleef schommelen met een beetje afvallen en aankomen. Na overleg hebben we besloten dat ik wekelijks een voedingsplan maak voor de aankomende week en Linda bekijkt deze en scherpt aan. Bijvoorbeeld wanneer er teveel koolhydraten op een dag zitten. Dit werkte voor mij uitstekend! Een voedingsplan is meteen een houvast voor de week; gemakkelijk met plannen van je boodschappen en een duidelijke richtlijn voor het eetpatroon voor de aankomende week. Uiteraard bleef het niet bij voeding alleen en zorg ik voor voldoende beweging door 2 á 3 keer per week een bootcamp training te volgen bij Linda!

Dit werkte voor mij prima, maar na een ‘uitbundige’ kerst, moest ik weer gaan aanpakken!

Detox
Linda informeerde mij over de aankomende detox die ze half januari ging starten. Omdat ik zelf niet wil gaan sportvasten, maar wel in mijn voedingsplan twee mini-vastmomenten heb opgenomen (‘magere woensdag’ & ‘magere vrijdag’) moedigde Linda me aan om dit te gaan doen. Het is goed vol te houden, en belangrijk om de gifstoffen die je lijft heeft vast gehouden tijdens het afvallen, kwijt te raken. Ik heb er over nagedacht en besloten het te gaan doen! 10 dagen detox!

Voorafgaand aan de detox heeft Linda een informatie avond gehouden, waarin alles duidelijk werd uitgelegd; de voedingssupplementen zijn duidelijk uitgelegd en de werking van de voeding in deze detox. Aan de slag dan maar!

Het detox schema is een duidelijk plan waar je jezelf aan vast moet houden. Per dag staat duidelijk beschreven wat je wanneer moet eten en de voedingssupplementen zijn bijgeleverd. Korte samenvatting van de detox:
– De gerechten in het menu zijn lekker van smaak.
– De porties zijn zeer royaal.
– Je hebt beslist geen honger.
– Door de vele hoeveelheid van verse groenten en fruit, ben je wel even wat tijd kwijt aan de bereiding van diverse gerechten.
– Op het einde neigen de gerechten wat eentonig te worden.
– 10 dagen detox is best lang.
– Je voelt dat je ‘gezond’ bezig bent.

Het is uiteraard ook belangrijk om goed te bewegen tijdens de detox. Ook dit is prima gegaan; ik heb een afwisseling gedaan van bootcampen bij Linda en zelf wandelen of hardlopen. Tijdens de detox vond ik het het bootcampen soms wel zwaar, maar daarna voelde ik me altijd wel energiek.

Resultaat van de detox; na 10 dagen was ik 3,4 kilo afgevallen! Dat is een resultaat waar ik blij mee ben. Het is natuurlijk zelf moeilijk te bepalen of je alle gifstoffen bent kwijt geraakt, maar overall vond ik het een fijne gedachte om hier mee bezig te zijn!

Coaching
De coaching van Linda is uitstekend! Linda zorgt ervoor dat ze je inspireert om door te zetten! Zowel in de detox als tijdens de sportlessen. Er is veel persoonlijke aandacht en ze denkt goed mee als je even vast loopt of vragen hebt. Ook in de nazorg denkt zij mee om je op het ‘goede spoor’ te houden!

Na elk jaar een paar kilo’s zwaarder te zijn geworden en al mijn pogingen om af te vallen en te sporten waren mislukt, ben ik in januari 2017 begonnen bij Linda met BBB Bootcamp. Tijdens het sporten hoorde ik de verhalen over Sportvasten en besloot ik deze stap te wagen en ben ik in april 2017 de 10 daagse Sportvastenkuur gestart. Ik zag wel op tegen de 3 vastendagen, maar deze vielen mij erg mee en het was goed te doen.

Na de Sportvastenkuur was ik al 5 kilo kwijt en daarna merkte ik dat de behoefte naar zoetigheid verminderd was, en met de voedingstips die je krijgt en nazorg ging het afvallen geleidelijk door. In een half jaar ben ik 20 kilo afgevallen en heb ik weer een gezonde BMI.

Dit jaar in januari 2018 nog een detoxkuur gedaan. Niet om meer af te vallen, want mijn doel was al ruim behaald. maar ik wilde ook de gifstoffen uit mijn lichaam verwijderen, hoewel dit moeilijk te meten is of dit gelukt is. Ik voel mij weer fit en zit weer lekker in de vel!

De kuren zijn goed te vol te houden. Je krijgt weekschema’s voor voeding en beweging en per dag wordt vermeld wat je mag eten en je sportmomenten aangegeven. Ik ben heel blij dat ik deze stap gemaakt heb en bij Linda terecht ben gekomen.

Top