Zoete Bietenpannekoekjes

by

Zoete Bietenpannekoekjes

by

by

Dat ik gek op pannekoekjes ben is jullie ondertussen niet vreemd. Ik heb al diverse recepten met jullie gedeeld, waarbij de bananenpannekoekjes een ieders favoriet zijn. Vandaag heb ik twee nieuwe varianten uitgeprobeerd. Een zoete én een hartige!


Zoet bietenpannekoekje: ideaal als ontbijt of tussendoortje, en je hoeft niet eens lid te zijn bij BBB Bootcamp in Hoofddorp om hiervan te genieten. Ze kauwen makkelijk weg (vooral voor kids die ’s ochtends maar moeilijk een broodje kunnen wegkrijgen), ze zijn wat steviger (en meer vullend) dan de basis bananenpannenkoekjes en je krijgt toch ongemerkt extra groenten binnen. Ideaal in dit geval, want onze kindjes houden niet van bietjes????.
Benodigdheden:

– ongeveer 75 gr. gekookte bietjes

– 1 banaan

– 1 ei

– 100 gr. havermout

– 50 gr. boekweitmeel

– ongeveer 130 ml plantaardige melk (afhankelijk van hoe dik je het beslag wil)

Recept:

Mix alle ingredienten in de blender, keukenmachine of met een staafmixer tot een knalroze beslag. Bak de pannekoekjes op middelhoog vuur langzaam gaar.

Serveer met geprakt roodfruit, een beetje honing of ahornsiroop, of gewoon naturel.


Eet smakelijk!

Linda Broeren is BBB Bootcamp Trainer en moeder van 4 kinderen. Bewegen, lekker gezond eten en samen veel plezier maken, zijn haar motivatoren. Meer informatie vind je terug op www.bbbbootcamp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top