Zeer positieve invloed op het metabolisme

High Intensity Interval Training

Zeer positieve invloed op het metabolisme

High Intensity Interval Training

by bbbbootcamp
We wisselen hoge intensiteit trainingsoefeningen af met lage intensiteit wandelen of lopen, vanaf een warming up naar 4 tot 5 HIIT oefeningen die 8-10 minuten duren, en eindigen met een coolingdown.

Voor wie is High Intensity Interval Training?

Ben je al enkele maanden aan het sporten bij BBB Bootcamp, dan kun je jezelf aanmelden voor deze HIIT.

HIIT wordt niet aanbevolen voor beginnende sporters die zich net hebben aangemeld bij BBB Bootcamp. Het is een grote belasting op je lichaam en vergt veel energie. Ongetrainde sporters hebben een verhoogde kans op blessures. Als je last hebt van hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en/of gewrichtsproblemen, moet er overleg worden gepleegd met een deskundige. Met high intensity interval training kan men snel overtraind raken. Gaan prestaties achteruit, structureel vermoeid en/of aanhoudende pijn, zijn onder andere tekenen van overbelasting ofwel overtraind. Beginners worden geadviseerd om de intensiteit geleidelijk op te voeren, de BBB Bootcamp trainer houdt hier rekening mee.

Hoe en Waarom?

De gebruikelijke HIIT sessies van BBB Bootcamp kunnen variëren van 8-10 tot minuten per maximale trainingsintensiteit. We sprinten, lopen en wandelen korte stukken, wat in ieders mogelijkheid ligt. De trainer zal hier rekening mee houden in overleg met de trainee. De combinatie van conditie en kracht komt naar voren tijdens de oefeningen!

Hoge intensiteit intervaltraining heeft een zeer positieve invloed op het metabolisme én met name op de vetverbranding, zodat het lichaam zelfs de dag erna nog aan het vet verbranden is.

Soeredj Monorath
TRAINER-COACH

Ik help je weer fit en energiek te worden met het juiste voedings- en beweegadvies, jij houdt het vol.

Top